Informacije

+381 13 832-900

Montaža i demontaža guma

Montažu i demontažu guma zakažite na broj telefona
Vulkanizerska radnja (povezati sa stranicom autoradovi) u okviru autoservisa Stup Vršca nudi sve usluge vulkanizera koje su potrebne za Vaš auto.  Edukovani kadrovi i visokoprofesionalni vulkanizeri uz pomoć najsavremenijih tehnika i mašina po najpovoljnijim cenama pristupaju individualno svakom našem klijentu i njihovom problemu.

Šta je montaža i demotaža guma?

Montaža guma je proces postavljanja gume na felnu dok je demontaža guma skidanje gume sa felne. Ovu vrstu vulkanizerske usluge mora obaviti profesionalac – vulkanizer jer nepažnja ili nestručnost mogu dovesti do oštećenja na gumi, čime se ugrožava bezbednost na putevima.  Naša preporuka je da uvek posetite provereni auto servis prilikom menjanja guma za auto.  

Zašto se radi zamena guma?

Zbog različitih vremenskih uslova, postoje i različite vrste guma. Dele se na:
  • letnje gume i
  • zimske gume
Razlikuju se po po sastavu, strukturi, obliku šara, izdržljivosti i prijanjanju. Pravilnim održavanjem, skladištenjem i izborom auto guma se pospešuje bezbednost u saobraćaju. U Stupu Vršac moguće je i skladištiti gume.  

Kada je potrebno izvšiti zamenu guma?

Gume za kola se po zakonskim odredbama moraju menjati dva puta godišnje.  

Kako se rade montaža i demontaža guma

U autoservisu Stup Vršac, demontaža guma se vrši na sledeći način:
  1. u potpunosti se skida ceo točak
  2. zatim se uz pomoću izmenjivača guma odvaja felna od gume
  3. nakon odvajanja, na felnu se premazuje montažna pasta
Posle svih izvedenih tehničkih operacija, vrši se montaža guma. Provera pravilne pritegnutosti matica se zatim vrši takozvanim moment ključem. Sledeći korak je punjenje guma vazduhom ili ugljen-dioksidom. Sledeći koraci su balansiranje guma i provera ventila.  

Koja je cena zamena guma?

 

Koje ostale usluge vulkanizera pružamo u autoservisu Stup Vršca?

Pored zamene guma, Stup Vršac pruža i ostale usluge vulkanizera:    

Balansiranje guma

U toku balansiranja guma, koriste se tkz. tegovi kako bi se postiglo uravnoteženje mase točkova. Preporuka Stup Vršca je da se nakon svake montaže guma uradi i balansiranje, kako bi se izbeglo neželjeno podrhtavanje volana ili vozila. U našoj vulkanizerskoj radnji, balansiranje guma se vrši na najsavremenijoj opremi (Bosch tehnologija).  

Provera pritiska u gumama

Provera pritiska u gumama je od izuzetne važnosti jer ono utiče na upravljanje vozilom, skretanje, kočenje, kao i potrošnju goriva. Neodgovarajući pritisak u gumama može dovesti do bržeg habanja, a i ugroziti bezbednost u saobraćaju.  

Pumpanje guma

Po potrebi, guma se pumpa vazduhom ili ugljen dioksidom, pri čemu ugljen dioksid pravi manje fluktacije pritiska uzrokovanim spoljnim, temperaturnim promenama.   Stup Vršac svojim klijentima nudi i usluge centriranja trapa
Scroll to Top