Informacije

+381 13 832-900

Istorijat

Istorija ispisana milionima pređenih kilometara je ono što danas čini Stup Vršac jednu od vodećih kompanija u oblasti prevoza putnika.

Kada je počeo javni prevoz u Vršcu?

Početak javnog putničkog prevoza u Vršcu datira s početka 60-tih godina dvadesetog veka. Tačnije, javno komunalno preduzeće iz Vršca, 1959. godine počinje javni putnički prevoz putnika sa svojih 8 autobusa kapaciteta 26 sedišta po autobusu.

Autobuska stanica u Vršcu – 1974. godina

Period razvoja započinje 1967. godine kada dolazi do sve većeg razvoja tržišta što je omogućeno i razvojem putne mreže. Gradi se i remontna radionica kao i autobuske stanice u Vršcu (1971. godine) i u Alibunaru i Plandištu (1973. godine). Do 1975. godine pokriveno je skoro celokupno sadašnje poslovno tržište. U ovom periodu broj autobusa dostiže i rekordnu cifru od 100 vozila.

Kada je nastalo preduzeće za prevoz putnika Stup Vršac

 

  1. godine, izdvajanjem iz komunalnog preduzeća, počinje sa radom samostalno preduzeće -Saobraćajno turističko i uslužno preduzeće VRŠAC – STUP Vršac.
Autobuska stanica u Vršcu – 2015. godina

Kako je došlo do prepoznavanja brenda STUP Vršac kao vodećeg preduzeća za prevoz putnika?

Od trenutka nastajanja pa sve do danas, naša kompanija je težila kvalitetu, unapređenju i zadovoljavanju potreba kako naših klijenata, tako i naših poslovnih partnera. 

Danas je STUP Vršac akcionarsko društvo, kadrovski i tehnički moderno opremljeno. 

Brojevi svedoče o tome, pa je tako u 2019. prevezeno:

  • 2.200.000 putnika
  • koji su našim autobusima prešli vise od 4.400.000 kilometara. 

Iz godine u godinu, kroz naše vizije i modernizaciju brojevi se povećavaju, i smatramo da je savremeno poslovanje ekvivalent poverenju putnika.

Scroll to Top